Субота, 2024-05-18, 4:45 PM Вітаю Вас Гість | RSS
Махнівський
заклад загальної середньої освіти.
Меню сайту
Категорії розділу
Виховна робота [13]
Навчальний процес [2]
Наші досягнення [8]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 5 » Продовження україно-німецької співпраці в рамках освітніх проектів
9:31 AM
Продовження україно-німецької співпраці в рамках освітніх проектів

З 24 по 29 вересня делегація освітян з Махнівської СЗШ І-ІІІ ступенів відвідала партнерську громаду з Німеччини- м.Міттенвальде. Цей візит був запланованим у рамках реалізації німецько-українського освітнього проекту, перший етап якого успішно завершився у 2017 році.

Освітній проект передбачав вивчення системи освіти в Німеччині та особливості функціонування навчально-освітніх закладів у період проведення адміністративно-територіальної реформи.

Під час реалізації першого етапу проекту було виявлено багато питань, які потребували додаткового часу на опрацювання.

Тому у 2018 році, враховуючи попередні напрацювання, громадами м.Міттенвальде та с.Махнівки був реалізований ще один Проект швидкого запуску, який був затверджений і підтриманий міжнародною організацією «Engagement Global» та «SKEW» («Міста у єдиному світі») та BMZ

(Федеральним міністерством економічного розвитку та співпраці)

Проект-2018 проходив під назвою «Поглиблення партнерських відносин – концепція досягнення Цілей сталого розвитку».

Серед 17 цілей, прийнятих країнами-членами ООН у 2015 році, проектною групою було визначено дві основні цілі: №4 – Якісна освіта та №17- Партнерство заради сталого розвитку.

Програма перебування делегації з Махнівки у Німеччині була цікавою і насиченою: це відвідування шкіл, участь у конференції громад землі Бранденбург, розробка Концепції щодо подальшої співпраці, згідно Цілей сталого розвитку, а також приємна і незабутня екскурсія до столиці Німеччини- Берліна.

Під час перебування у Міттенвальде, делегація з Махнівки взяли участь у німецькій конференції громад з Бранденбурга.

Ці громади мають значний досвід саме у реалізації Глобальних цілей у співпраці з партнерськими громадами з інших країн. Делегацію з Махнівки тепло вітав мер міста Барут Петер Ілк. Це місто уже втретє приймало учасників конференції, але вперше активними учасниками конференції стали українські гості. На конференції виступили сільський голова с.Махнівки - Павло Кузьмінський та директор Махнівської СЗШ І-ІІІ ступенів Олександр Науменко. Учасник української делегації взяли активну участь в обговоренні основних питань конференції.

27 вересня делегація з Махнівки відвідала гімназію ім. Ф.Шіллера у Кьонігс Вустерхаузені.

Заступник директора з навчальної частини Франк Кауш ознайомив українських колег із особливостями свого навчального закладу та розповів про перспективи роботи на подальші роки. Вчителі Махнівської школи мали змогу поспілкуватися зі своїми колегами з Німеччини та відвідати уроки англійської мови, математики та географії.

Крім зустрічі у гімназії, українські освітяни зустрічалися із адміністрацією школи у містечку Тьопхін.

  • Школа відноситься до громади Міттенвальде. Директор школи розповіла про особливості співпраці адміністрації школи та бургомістратом м. Міттенвальде.

А бургомістр м. Міттенвальде Майя Буссе ознайомила учасників проекту з роботою шкільного відділу в управлінні міста.

На згадку про перебування делегації з Махнівки у Міттенвальде, Махнівським сільським головою Павлом Кузьмінським та бургомістром м. Міттенвальде Майєю Буссе, навпроти мерії міста, на алеї особливих дерев, було посаджено дерево дружби - гінкго.

 

Переглядів: 347 | Додав: makhnivka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту